Vodafone Çiftçi Kulübü Yeni Dönemine Korkuteli’nde Start Verdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleşen Türkiye’de çiftçilere odaklı ilk sosyal iş modeli olarak geliştirilen Vodafone Çiftçi Kulübü’nün yeni dönem açılışı Antalya Küçükköy’de yapıldı

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Hızlı büyümesini sürdürerek bu yıl itibarıyla 5 Vodafone ülkesinde daha kullanılmaya başlanan Vodafone Çiftçi Kulübü, Vodafone Çiftçi Eğitim Tırı ve yeni eklenen Vodafone Mobil Tarım Ekibi ile köyleri gezerek son bir yılda doğrudan ulaştığı çiftçi sayısını önümüzdeki yıl iki katına çıkarmayı hedefliyor. 2023 yılına gelindiğinde tarımsal ekonomik büyüklük itibariyle dünyanın ilk 5 ülkesi arasında yer almayı hedefleyen Türkiye’nin bu vizyonuna katkıda bulunmayı bir sorumluluk olarak benimsediklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ise şöyle konuştu: “Vodafone olarak, 2009 yılında bizzat Bakanımız Mehdi Eker ve Bakanlığımızın himayesinde hayata geçirdiğimiz Vodafone Çiftçi Kulübü’nü Türkiye’de stratejik segment olarak önceliklendirdik. Bu projeyi ortaya koyarken, Bakanlığımızın, Türkiye’yi bölgesinde lider, dünyada küresel aktör haline getirme vizyonuna ulaşabilmek için belirlediği tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlama ve kırsal alanda yaşam standardını yükseltme misyonlarından ilham aldık. ‘Vodafone Çiftçi Kulübü, çiftçinin daima yanında’ diyerek çıktığımız yolda 6 yıldır emin adımlarla ilerliyoruz. Programımız kapsamında çiftçimizi bir yandan doğru bilgiyle anında buluşturarak verimliliğini artırırken, bir yandan da daha çok alıcı ile buluşturarak kazancını artırıyoruz. Bugün sayıları 900 bini aşan Vodafone Çiftçi Kulübü üyeleri, iş süreçlerini daha etkin şekilde yöneterek verimlilik ve tasarruf sağlamaya yönelik önemli avantajlara sahip oluyor.”

 

“Dünyaya örnek olduk”

 

Vodafone Çiftçi Kulübü’nün “tarımda Türk reçetesi” olarak dünyaya açıldığını ifade eden Öğüt, “Programımız, bu yıl itibariyle, Hindistan, Gana, Kenya, Tanzanya ve Yeni Zelanda olmak üzere 5 Vodafone ülkesinde daha kullanılmaya başlandı. Böylece Vodafone Çiftçi Kulübü, Vodafone Türkiye’nin global pazara kazandırdığı ilk sosyal iş modeli de oldu. Programımızın, Türkiye’de olduğu gibi bu ülkelerde de çiftçilerin dijital dönüşümüne önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.Öğüt, Vodafone Çiftçi Kulübü’nün gelecek hedeflerini ise şöyle özetledi: “Vodafone Çiftçi Kulübü programımız, ileri genişbant teknolojilerinin gücüyle sürekli büyümeye ve gelişmeye devam edecek. Bu kapsamda, Vodafone Çiftçi Kulübü’ne eklediğimiz Vodafone Mobil Tarım Ekibi ile tarımsal bilgiyi Türkiye’nin her köşesine ulaştıracağız. Türkiye’nin dört bir yanını gezen Vodafone Çiftçi Eğitim Tırı’nın yeni turunu Antalya’dan başlatacağız. Bu sayede, son bir yılda köylere giderek doğrudan ulaştığımız çiftçi sayısını önümüzdeki yıl iki kat artırmayı hedefliyoruz. Vodafone Çiftçi Kılavuzu mobil uygulamamızın yenilenen yüzü sayesinde çiftçilerimize daha kolay kullanım imkânı sunacağız. Yakın zamanda duyuracağımız işbirlikleri ile finansal erişim, bilgiye erişim ve pazarlara erişim konularında çiftçilerimize destek vermeye devam edeceğiz.”