Yelten Öğretmenleri İspanya’ya Gidiyor

Yelten Dallar Ortaokulu öğretmenleri Madrid’de düzenlenen “Dijital Sınıf” kursuna katılmak üzere 8 Nisan 2016 Cuma günü İspanya’ya gidiyorlar. Bir hafta sürecek olan eğitimden sonra yurda dönen öğretmenler edindikleri deneyimleri diğer eğitimcilerle paylaşacak

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

9-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek How to use Web 2.0 technologies in Teaching and Learning Creativity : The Digital Classroom (Web 2.0 Teknolojileri Kullanarak Öğretme ve Öğrenmede Yaratıcılık: Dijital Sınıf) kursuna Okul Müdürü Fatih Tıraş, İngilizce Öğretmeni Fatih Çodur, Matematik Öğretmeni Cemile Yaşar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zeynep Müberra Gökçe, Özel Eğitim Öğretmeni Ayşegül Çelen ve  Görsel Sanatlar Öğretmeni Zühtü Bülbül katılacaklar.

Yelten Dallar Ortaokulu ICT ve Dil Tabanlı Sosyokültürel Sinerji projesi için yapılan İhtiyaç Testi’nde ortaya çıkan problemlerin giderilmesi adına üç aşamalı bir hareketlilik planı hazırlamıştı. Bu hareketliliklerin ilkinde İngiltere´de dil kursuna, ikincisinde Hollanda´da yenilikçi yöntemlerle spor, müzik, sanat ve ICT´nin eğitimde nasıl kullanılacağına dair kursa katılmışlardı.

Bir hafta sürecek olan eğitim kursundan sonra yurda dönen öğretmenlerimiz edindikleri deneyimleri diğer katılımcılarla paylaşarak kılavuzluk yapacak, bunları hem eğitim hem de gündelik hayatta etkin olarak kullanacaklar. Hollanda-Madrid’de düzenlenen bir haftalık kursta genel olarak  eğitimde bilgisayar ve internet teknolojisinin kullanımının tanımlanması, mevcut derslere bu teknolojinin dahil edilebilmesi için pratik fikirler ve yeni yöntemlerin öğretimi, Web 2.0 araçları ve internet trendleri, Web 2.0 araçlarının kullanımı yoluyla bir dijital sınıf oluşturmak için öğretmenlerin yetkin hale getirilmesi konuları ele alınacak. Kurs teorik ve pratik bilginin bir karışımını içerecek. Katılımcılar sınıf içinde bilgisayar-internet teknolojisi ve Web 2.0 araçlarını uygularken etkili kendi öğrenme çözümleri oluşturarak uygulamalarına yönelik teorik bilgiler verilecek. Daha sonra bu teorik bilgiler kullanılarak kursiyerlerden bir dijital sınıf oluşturmak için tasarlanmış pratik görevleri tamamlamaları istenecek.

Okulun yürüttüğü TC. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi 1 altında yer alan ICT ve Dil Tabanlı Sosyokültürel Sinerji projesi ile okul personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve okul personeline yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.