Yelten Ortaokulu İngiltere yolunda

Kaymakam Erol Tanrıkulu, Yelten Dallar Ortaokulu’nda Avrupa’ya gidecek proje ekibinden bilgi aldı. Okulunda Düzenlenen Aşure Etkinliği sonrasında öğretmenlerle bir araya gelen Tanrıkulu, Proje ekibinden İngiltere’de düzenlenecek olan kurs hakkında bilgi aldı

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Kaymakam Erol Tanrıkulu, Yelten Dallar Ortaokulu’nda Avrupa’ya gidecek proje ekibinden bilgi aldı. Okulunda Düzenlenen Aşure Etkinliği sonrasında öğretmenlerle bir araya gelen Tanrıkulu, Proje ekibinden 8-22 Kasım 2015 tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenecek olan kurs hakkında bilgi aldı. Öğretmenler odasında yapılan görüşmede öğretmenler, okulda yürütülen “ICT ve Dil Tabanlı Sosyokültürel Sinerji” adlı Erasmus+ projesinin  genel anlamda, okulda eğitimin kalitesini yükseltmek, öğrenci başarısını artırmak, personelin yeterliliklerini geliştirmek için ICT  (internet ve bilgisayar teknolojisi) ve İngilizce destekli sosyal, sanatsal, sportif, kültürel, faaliyetlerin yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlarla gerçekleştirilmesini içerdiğini söylediler.  Okul Müdürü Fatih Tıraş, İngiltere - Exeter'dekiBetter English ForTeachers (Öğretmenler için Daha İyi İngilizce) Kursunun, iki hafta sürecek teorik ve uygulamalı eğitimler, farklı dilsel beceri ve yeterliliklere hitap edeceğini, personelin dil farkındalığını güçlendirmesini sağlayacağını, temel İngilizce eksikliklerini gidermelerine katkıda bulunacağını söyledi. Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, İngiltere’ye gidecek proje ekibine iyi yolculuklar dilerken Exeter’de düzenlenecek kursun verimli geçmesini diledi.  

Ortaokulun yürütüğü “ICT ve Dil Tabanlı Sosyokültürel Sinerji Projesi”  genel anlamda, okulda eğitimin kalitesini yükseltmek, öğrenci başarısını artırmak, personelin yeterliliklerini geliştirmek için ICT  (internet ve bilgisayar teknolojisi) ve İngilizce destekli sosyal, sanatsal, sportif, kültürel, faaliyetlerin yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlarla gerçekleştirilmesini içeriyor. Proje, TC. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştiriliyor.