Yeni zam oranları müzakereye değer bulunmadı

Hükümet ve memur zam için masaya oturmuştu. Ancak memur sendikaları yapılan zammı yeterli bulmadı. Eğitim Bir Sen Korkuteli Temsilcisi Sait Özçelik, İl Başkanı Mustafa Çoban’ında açıklamalarını işaret ederek; “Yeni zam oranları da müzakereye değer bulunmadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Eğitim Bir Sen Korkuteli Temsilcisi Sait Özçelik Memur Sen İl Başkanı Mustafa Çoban’ın açıklamalarını işaret etti. Özçelik; “Bu teklifte büyüyen ekonomi yok, güçlü Türkiye yok, sosyal hukuk devleti yok. Gecikme faizine yüzde 25 zam yapıldı, elektrik ve doğalgaza zam yapıldı. Bu teklif ne bütçe gerçeği ile ne de ülke gerçeği ile uyuşmuyor. Emek kesimi için toplu pazarlık masasının anlamının evdeki bulguru kaybetme kaygısı olmaksızın Dimyata pirince gitmektir. Kamu işvereninin sunduğu teklif ile hem Dimyata pirince gidilmesini engelliyor hem de evdeki bulgurun değerini azaltma gayreti içinde. Teklif 22 gün sonra sunuldu, sunulan teklif gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere de sahip. Kamu işvereninin 'teklif gecikti' siteminin ve tepkisinin ötesinde 'teklif geçiştirildi', 'masa önemsizleştirildi' ve 'alın terimiz değersizleştirildi' tespitlerini ifade etmeyi ve buna dayalı tepkileri hayata geçirmeyi hem gerekli hem de haklı hale getirmiştir.” dedi.

“Hiç kimsenin aklına yatmaz, gönlünü rahatlatmaz”

Eğitim Bir Sen Korkuteli Temsilcisi Sait Özçelik; “Hükümetin sunduğu ilk teklif her yönüyle Büyük Türkiye hedefleri ile uyuşmuyor. Kamu görevlilerinin refaha kavuşturma değil cefayla buluşturma teklifi. "Hükümetin masaya sunduğu ilk teklif; “Güçlü Türkiye imkansız”, “Büyük Türkiye anlamsız” ve “Yeni Türkiye gereksiz” fikri sabitinde debelenenler dışında hiç kimsenin aklına yatmaz, gönlünü rahatlatmaz. Hükümet; bu teklifin, Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerini ve gerçeklerini yok sayanlara can suyu vermek, kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeme kararından da açıkça vazgeçmek olduğunu görmelidir. Daha da önemlisi Hükümet, kalkınmayı önemsediğine, adaleti öncelediğine dair ispatı ve icraatı, toplu sözleşme masasına sunduğu yeni teklifle hem teyit hem de tescil etmelidir" diye konuştu.