Yeşil alanlar kışlık bakıma alındı

Korkuteli genelinde gerçekleştirdiği peyzaj uygulamalarıyla vatandaşlara dört mevsim yeşilin güzelliğini yaşatan Antalya Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk bölgesinde bulunan yeşil alanları kış aylarında bakıma aldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırırken, bir yandan da mevcut yeşil alanların rutin bakımını yapıyor. Bu kapsamda Korkuteli Hizmet Birimi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, sorumluluk bölgesinde bulunan yeşil alanlarda, sokak, cadde ve bulvarlarda kışlık rutin budama faaliyetlerini hızlandırdı. Budama faaliyetleri ile birlikte ağaçların ilçe mimarisine uygun büyümeleri, gelişimlerini daha sağlıklı yapabilmeleri ve parkların ve peyzajların kış sezonuna daha sağlıklı ve yeşil bir görünümle girmesinin hedeflendiği belirtildi.

Çalışmalar hakkında bilgi verdi

Kış dönemi budama ve bakım işlemleri hakkında da bilgiler veren Korkuteli Park ve Bahçeler Birimi Müdürü Ali Aktaç , “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in talimatlarıyla, ilçemize  yeni yeşil alanlar kazandırmak ve mevcut yeşil alanlarımızın bakımları ile birlikte her mevsim güzel bir Korkuteli için çalışmalarımız devam etmektedir.  İlçemizde bulunan, ağaçların hem daha sağlıklı gelişim göstermesi, hem de kentleşme içerisinde bina ve yol güzergahlarında engel teşkil etmeden estetik bir görünüme kavuşması için hassasiyetle budama ve ilaçlama faaliyetlerini yürütmekteyiz” ifadelerini kullandı.