42 yaşında diş düğünü yaptı

Korkuteli’ne bağlı İmrahor köyü Çağıllık mahallesinde oturan 42 yaşındaki Ömer Yıldırım(Doktor) için köy gençleri toplanarak diş dirgidi düzenlediler. Yoğun bir katılımla gerçekleşen diş dirgidi için 350 kilo buğday kazanda kaynatılarak gelen misafirlere ikram edildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli’ne bağlı Datköy Ramazan Karabağır ilk ve ortaokulu bahçesinde gerçekleşen diş dirgidi için ilk olarak 42 yaşındaki Ömer Yıldırım, Fayton ile birlikte davul eşliğinde köy gezisi yaptı. Köy gençleri traktör üzerinde konvoya katılarak Ömer Yıldırıma destek oldular.

Datköy köy içindeki fayton gezisinin ardından tören alanında gelen misafirleri karşılayan Ömer Yıldırım, yeni yaptırdığı alt ve üst damakları Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu’nun elinden törenle ağzına taktı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı diş dirgidinde tüm misafirlerle ilgilenen 42 yaşındaki Ömer Yıldırım, “Dişlerim çürüyünce ağzımda diş kalmadı. Hepsini çektirdim ve yeni diş yaptırdım. Köydeki gençler yeni diş yaptırdığım için güzel bir diş düğünü yapalım dediler. Tüm köylüler bana destek olarak toplanan buğdaylar kaynatılarak gelen misafirlere ikram edildi” dedi.

Yıldırım, “Diş buğdayı, bebeğin ilk çıkan dişini kutlamak amacıyla gerçekleştirilen, çok eski bir Anadolu gelenek olduğunu ifade ederek, bu gelenek 42 yıllık bir gecikmeyle yapıldı. Ben doğduğumda yapılmamış. Dişlerim çürüdü ve yeniden diş yaptırdım. Köy gençleri yeniden yapıldığı için düğün yapılması için baskı yaptılar. Bende kabul ederek dişlerinin sağlam olması ve rızkının bol olması için bu tür bir organize yaptık” dedi.