Alperenlerden Dershane Tepkisi

Korkuteli Alperen Ocağı üyeleri, dershaneler ve okuma salonlarının kapatılmasına karşı bildiri açıkladı. PKK’nn da etkisi olduğu iddia edilen açıklamada, “İllegal örgütlerin de talebi olan dershanelerin kapatılmasına tam anlamıyla karşıyız” şeklinde dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli Alperen Ocağı üyeleri, düzenledikleri toplantıda dershaneler ve okuma salonlarının kapatılmasına karşı olduklarını belirten bildiri açıkladı. BBP Korkuteli Belediye Başkan Adayı Burhan Uzun parti yöneticileri, Alperen gençliği ve öğrencilerin de hazır bulunduğu toplantıda, dershanelerin kapatılmasına illegal örgütlerin etkisi olduğu iddiasına dikkat çekildi. Bölgedeki dershanelerin çocukları terörden uzak tuttuğu ve kutsal görev yapıldığını da ifade edilirken, görevlilerin de tehdit ve şantajlara karşı canlarını ortaya koyduğu belirtildi.

 

Alperen Ocağı adına okuna bildiride, “Dershane ve okuma salonlarının kapatılmasına tam anlamına karşıyız. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın tehdit ve şantajlarına boyun eğmeden canlarını ortaya koyarak çok düşük maaşlarla o bölgedeki çocukları teröre kaptırmamak için uğraşan, vazifesini kutsayan, halkın sempatisini kazanıp PKK teröründe kırılma noktaları oluşturmuş dershanelerin ve okuma salonlarının kapatılması, bu tarz örgütlere katılımı arttıracağı iddia edildi.

 

Başbakan Erdoğan’a da mesaj içeren bildiri şöyle devam etti: “Sayın Başbakanımız öğrencilerin eğitim yükünün arttığını, öğrencilerimizin dinlenmeye ihtiyaç duyduğunu, hafta sonları öğrencilerin ana babalarıyla istirahat ve tatil ihtiyacı olduğunu söylüyor. Başbakanımızın eğitim isteminden herhalde haberi yok. Öğrencilerin işlediği konuların ağırlığı ve yoğunluğu, öğretmenler tarafından müfredata yetiştirmek için konular yüzeysel olarak işleniyor. Öğrenciler ödev yapmaktan başını kaldıramıyor.”

 

Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun sözlerinin hatırlatıldığı açıklama şöyle noktalandı: “Bunların tekrar düşünülüp karar verilmesi, illegal örgütlerinde  talebi olan dershanelerin kapatılmasının hangi hayra yarayacağını derinlemesine düşünmeyi halkımızdan rica ediyoruz. Biz Alperenler, Şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi: (Doğruyu düşman da yapsa doğrudur, yanlışı kardeşimiz de yapsa yanlıştır) felsefesiyle hareket ederek, Başbakanımızın bu konudaki tavrını şiddetle kınıyoruz. Biz Alperenler olarak memleket menfaatine ters düşecek her türlü davranışın karşısında olacağımızı söylüyoruz.