CHP’de ki hareket bir siyasi faşizmdir

CHP Korkuteli İlçe Örgütü’nde Belediye Meclis Üyesi Adaylığı gerekçesiyle yaşanan istifalar ile birlikte parti içi demokrasiye aykırı gelişmeler nedeniyle de istifa verenlerin olduğu gündeme geldi. Parti tabanı fokur fokur kaynarken son gelişmeler siyasi bir faşizm olarak yorumlanıyor

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

PARTİ İÇİ DEMOKRASİYE AYKIRI

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Örgütü’nde süren adaylık tartışmalarına istifa tartışmaları da eklendi. Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı gerekçesiyle yaşanan istifaların ardından bu kez parti içi demokrasiye aykırı gelişmeler yaşandığı gerekçeleriyle de bazı önemli isimlerin istifa vermeleri gündeme geldi.

 

MECLİSE MUHTEMEL İSİMLER

Burhan Ünsal ile Ali Barut’un istifa ettikleri söz konusu olurken, görüşlerini almak istediğimiz Ünsal ve Barut, partinin zarar görmemesi için sessiz kalmayı yeğledi. Meclis üyeliğinde ilk 5 ismin bile belirlendiği iddiaları ortaya atılırken, muhtemel isimlerin Adil Ekmekçioğlu, Mustafa Tatoğlu, Zeki Özlü, Ahmet Korkut Elmalıoğlu olduğu ileri sürülüyor.

 

DP KÖKENLİ YAĞCIOĞLU ÖRNEĞİ

İlçe genelinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli bir rüzgar yakaladığı da konuşulurken, bu rüzgarın tersine döndüğü ve CHP’ye yönelen rüzgarın kaybedildiği konuşuluyor. Yelten Belediye Başkanı Hasan Yağcılar’ın da DP kökenli olduğu, Yelten’deki oyların bin 300’lerden 380’lere düştüğü kıl payı seçim kazanır hale getirildiği örnek veriliyor.

 

TEPKİLER VE İSTİFALAR ARTABİLİR

CHP Korkuteli’nde istifaların artabileceği iddiaları da ayyuka çıkarken, üst kademelerden ayrı parti tabanında da yıllarca emek veren partililerin tepki istifalarının da artabileceği ya da küskünler olarak tepki koyacakları öne sürülüyor. Parti tabanında sinirler geriliyor ve sesler yükselerek fokur fokur kaynarken son gelişmeler siyasi bir faşizm olarak yorumlanıyor.