Daloğlu olmadı Tatoğlu Başkan

CHP’de İlçe Başkanlığı görevi Mustafa Tatoğlu’na verildi. Önceki Başkan Zeki Özlü’den boşalan koltuğa, Tatoğlu ve Sabri Gün isimleri konuşulurken, gözler eski Başkanlardan Ahmet Daloğlu’nun üzerine dönüyordu. Ancak tüzük gereği Daloğlu görev alamazken yönetim Tatoğlu’nun Başkan olması kararını aldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

DALOĞLU’NA TÜZÜK ENGELİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İlçe Başkanlığı Görevi tartışmaları sona erdi. Önceki Başkan Zeki Özlü’nün Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı gerekçesiyle görevinden istifa etmesiyle boşalan koltuğa, Mustafa Tatoğlu ve Sabri Gün isimleri konuşulurken, gözler eski Başkanlardan Ahmet Daloğlu’nun üzerine dönüyordu. Ancak dün gerçekleşen toplantıda tüzük gereği Mustafa Asım Tatoğlu başkanlık koltuğuna getirildi.

 

CHP’NİN KÖKLÜ NEFERİYİM

Bunun üzerine Yönetim Kurulu, Başkanlık görevini Mustafa Tatoğlu’na devretti. Tatoğlu açıklamasında, seçim yükü kaldırabileceğini ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklü bir neferiyim. Seçim yükünü kaldıracağıma da inanıyorum. Şimdiye kadar nasıl partim için çalıştıysam, şimdiden sonra da bana verilen Başkanlık görevinde sorumluğumu layıkıyla yerine getireceğime ve taşıyacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

VİCDANEN RAHAT OLMASAM DA!...

Toplantını ardından görüşlerini aldığımız Ahmet Daloğlu, milletvekilliğini hedeflediğini ifade ederek, “İlçe Başkanlığı teklifi geldi ve süre istedim. Düşünüp değerlendirdim. Ben yerel görevlerimi geçmişte üstlendim ve layıkıyla yapmaya çalıştım. Umarın faydalı olmuşumdur. Zaten yerel seçimlerin yaklaştığı bir zamanda tüzük gereği görev almam biraz zor. Vicdanen tam rahat olmasam da bundan sonra yerelde değil genel seçimlerde halkıma hizmet etmek için hedef koydum. Yine partim için üzerime düşen görevi yapmaya hazırım” dedi.

 

TOKER VE AKSU YÖNETİM DE

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü’nde bazı yöneticilerinin Meclis Üyesi Aday Adaylığı için istifaları da söz konusu olurken, önceki Başkan Zeki Özlü’den sonra Mehmet Kavukçu’nun da istifası gündeme geldi. Özlü ve Kavukçu’dan boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine ise sıradaki Yönetim Kurulu Yedek Üyelerden Halil Toker ile Turan Aksu’nun getirildiği belirtildi. CHP’nin bundan sonra yeni katılan isimlerle seçim çalışmalarına daha da hız vereceği ifade edildi. Önümüzdeki günlerde adayın da açıklanacağı belirtildi