Tatoğlu: Partimiz demokrasi partisidir

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Mustafa Tatoğlu, parti içinde herhangi bir faşist hareket olmadığını, iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Dünkü gazetemizde yayınlanan haberdeki yer alan iddialara CHP İlçe Başkanı Mustafa Asım Tatoğlu’ndan yanıt geldi. CHP’nin her zamankinden daha birlik ve beraberlik içinde olduğunu ifade eden Tatoğlu, “Partimiz, demokrasi partisidir. Partimizde çok seslilik olması doğaldır. Herkesin fikrine saygımız vardır” dedi.

Haberde yer alan iddiaların asılsız olduğunu dile getiren Tatoğlu, “Biz parti olarak başından beri faşizme karşı olan bir partiyiz. Biz her zaman parti içi demokrasiye inanarak hareket ederiz. Belediye meclis üyeliği konusunda yapılmış herhangi bir çalışma yoktur. Şu an asıl amacımız kesin adayımızı belirlemektir” dedi.

TEPEDEN İNME ADAY YOK

Belediye meclis üyeleri için aday adaylığı başvuru sürecinin devam ettiğini vurgulayan Tatoğlu, “Şu an belediye meclis üyelerinin başvurularını almaya devam ediyoruz. Belediye meclis üyeleri örgütümüzün içinden olacaktır. Herhangi tepeden inme bir meclis üyesi olmayacaktır. Bu işi layıkıyla yapabilecek biri olması için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Dört aday adayından bir tanesini kamuoyu yoklamasıyla seçeceklerini bildiren Tatoğlu, “İlçe örgütü olarak beldeleri dolaşıp, yadırgamalar olup olmadığını tespit ediyoruz. Amacımız özellikle bir adayı vurgulamak değil, hangi adayın parti tabanımızda ön planda olduğunu öğrenmektir” şeklinde konuştu.

“İSTİFALAR RESMİ DEĞİL”

Parti içindeki anlaşmazlıkların doğal olduğunu dile getiren Tatoğlu, “Bizim partimiz demokrasi partisidir. Partimize üye olan herkese eşit söz hakkı tanıyoruz. Belediye meclis üyeliği ile ilgili kimsenin endişesi olmasın” dedi. Partideki istifaların resmiyeti olmadığını belirten Tatoğlu, “Burhan Uysal ve Ali Barut arkadaşımızın partimizde resmi istifaları yoktur. Uzun süredir partimizden uzak durmayı yeğliyorlar. Kararlarına saygı duyuyoruz. Biz arkadaşlarımızı tekrardan partimize davet ediyoruz. Özellikle yerel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde kimseyi kaybetmeyi göze alamayız. Şimdiye kadar beraber çalıştık. Şimdiden sonra da beraber çalışırız” diye ifade etti.