Kılıçdaroğlu'na: Başbakanlık MHP'ye tuzaktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun koalisyon için başbakanlık teklifiyle ilgili eleştirilerini dün de sürdürerek “CHP’nin Genel Başkanı tuzak kuracak başka bir parti bulamamıştır da gözünü bize mi dikmiştir? Kılıçdaroğlu olası koalisyon seçeneklerini sinsice tahrip ederek AKP’nin karanlık limanına kaşla göz arasında yanaşmıştır” dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

AKP’NİN LİMANINA YANAŞMIŞTIR

“Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına kapalı durmak, peşinen ve önyargılı bir tavırla muhtemel görüşmelere yüz çevirmek demek değildir. Koltuk merakıyla ne ilkelerimizden cayarız ne de makam mevki tutkusuyla inançlarımızı pazarlık konusu yaparız. Muhtemel koalisyon hükümetinin uyum ve işbirliği temelinde bina edilmesi gerektiğini dikkate aldığımızda, ilk formül olarak AKP ile HDP’nin bir araya gelmesi akla en yatkın seçenektir. AKP-HDP olmazsa, AKP-CHP koalisyonu kurulabilecektir. CHP Genel Başkanı, AKP dışındaki hükümet seçeneklerini kurnazca sıfırlayarak önünü açmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, Başbakanlık makamını şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi Sayın Kılıçdaroğlu nasıl sunabilmektedir? Bu ne pişkinliktir? CHP’nin Genel Başkanı tuzak kuracak başka bir parti bulamamıştır da gözünü bize mi dikmiştir? Kılıçdaroğlu olası koalisyon seçeneklerini sinsice tahrip ederek AKP’nin karanlık limanına kaşla göz arasında yanaşmıştır. Bu manevrasıyla sözüm ona bizi zorda bırakmayı, ‘Her şeyi denedim, ama olmadı’ uyduruk gerekçesini imal etmeyi hesaplamıştır. MHP, PKK’nın siyasi acentesi olan HDP’yle hiçbir şart altında bir araya gelmez, gelemez. HDP’ye oy verenlere saygı duymak demek, HDP’yi muhatap almak demek değildir.

3 ŞARTI YİNELEDİ

Eğer ki tüm alternatifler tüketilir ve siyasi istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye’yi Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız. Fakat bunun için ilkelerimizin kabulü ön şarttır.

İlk olarak süreç ihaneti tamamen askıya alınmalıdır.

İkinci olarak 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk karanlığının üzerine tavizsiz şekilde gidilmeli.

Üçüncü olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle anayasal sınırlarına çekilmelidir. Hiçbir şart altında hükümet kurulamazsa, şüphe yok ki, milli irade tek adrestir.”