Siyasette blok kavramı çökmüştür

Meclis Başkanlığı seçimiyle herkesin kendi kanaatini ifade ettiğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu “Siyasette blok, kutup, karşıtlıktan bahsetmeyelim. Blok kavramının kalkmasına yol açanlara teşekkür ediyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle, yapılan tüm spekülasyonların da ortadan kalktığını ifade ederek, “Herkes kanaatini ifade etti. Kimse kaybeden değil. Bu tablo herhalde koalisyon müzakereleri çerçevesinde bazı yaklaşımların da ne kadar geçersiz olduğunu göstermiştir. Siyasette blok, kutup, karşıtlıktan bahsetmeyelim” dedi.Davutoğlu, Meclis Başkanlığı’na Ak Parti’nin adayı İsmet Yılmaz’ın seçilmesinin ardından Genel Kurul’dan Yılmaz ile birlikte ayrıldı. Davutoğlu ve Yılmaz, doğrudan Meclis Başkanlığı makamına geçti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, Yılmaz’ı tebrik ederek, “Türkiye’de demokrasi gelenekler, prensipler üzerine oturmuştur. 7 Haziran’da ortaya çıkan siyasi tabloda TBMM Başkanlığı önemli bir aşama idi. Ak Parti olarak ilkeli net bir pozisyon ortaya koyduk” dedi. Grup tooplantısında 3. turda Ak Parti’nin başka adaya oy vererek, Baykal’ın son tura kalmasını sağlayacağı iddialarını yalanladığını hatırlatan Davutoğlu, “Herkes kanaatini ifade etti.

‘Tartışma olmadı’Kimse kaybeden değil. Çatışma gerilim beklendiği ortamında nezih bir görüşme seçim yapıldı. Tartışma olmadı. Bizzat giderek Deniz Baykal’ı da tebrik ettim. Siyasi tecrübesiyle konuşturarak seçim sürecini usulüne, psikolojik olarak da gerilim olmadan gerçekleşmesine katkıda bulundu. Bu tablo herhalde koalisyon müzakereleri çerçevesinde bazı yaklaşımların da ne kadar geçersiz olduğunu göstermiştir. Siyasette blok, kutup karşıtlıktan bahsetmeyelim. Dünyadaki gelişmeler, basiret ve sağduyu çağrısı yapıyor. Blok kavramı çökmüştür. Bunun çökmesine blok kavramı kalkması yol açanlara teşekkür ediyorum” dedi.

‘Sınırımızda ne Esad zulmü ne de terör isteriz’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Genel Merkezi’nde bu yıl 8’incisi düzenlenen iftar yemeğinde büyükelçilerle bir araya geldi.Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, “Şu anda Türkiye’de 1 milyon 700 bine yakın mülteci var ama daha çarpıcı bir rakam vereyim; 200 bini aşkın mülteci bebek Türkiye’de dünyaya geldi. Gözlerini özgür bir ülkede barış içerisinde dünyaya açtılar” dedi. Şu anda dünyada en fazla mülteci barındıran ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Davutoğlu, uluslararası medyanın Türkiye’nin takip ettiği bu insancıl politikayı görmeyip, Türkiye’yi ağır ithamlarla suçlama cüretine yönelebildiklerini söyledi.Davutoğlu, “Türkiye hiçbir zaman kendi halkına zulüm eden bir rejim ile dostluk ilişkisi kurmadı. Hiçbir terör örgütünü şu veya bu stratejik çıkar için oportünistçe yaklaşmak gibi bir zillete düşmedi. Suriye politikamız açık ve nettir. Elimiz erdiğince insani yardımlara devam edeceğiz” dedi. Sınır güvenliğine değinen Davutoğlu, “Sınırlarımızda ne Esad rejiminin zulmünü ne de terörist örgütlerin baskısını görmek istiyoruz. Bunun için uluslararası toplum ile çalışmaya devam edeceğiz. Sınır boylarımızda Türkiye’yi tehdit eden herhangi bir tehdit olursa da buna karşı her türlü tedbiri almak konusunda hiçbir tereddüt göstermeyeceğiz. Artık muhasebe vaktidir” dedi.

Dayanışma mesajıDavutoğlu, Yunanistan’daki kriz konusunda ise, “Türkiye, 2002’de ekonomik krizin içindeydi. Yunanistan’ı hiçbir ülke bizim gibi anlayamaz. Yunan halkına dayanışmamızı vurgulamak istiyoruz” dedi.