SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Meclisinde Gündem Arasta

Korkuteli Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerinin gündeminde Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi vardı. CHP Grup Sözcüsü Celal Koç, geçtiğimiz günlerde MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev’in “Bir ucube gibi ilçenin ortasında” açıklamasına eski paylaşım ve fotoğraflarla karşılık verdi. Ak Parti Grup Sözcüsü İsmet Senekçi, “Ben önceki dönem meclis üyelerinden biriyim ben daha sözleşmeyi görmedim” derken Önceki Dönem Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, “Uygulamanın karşısında olduğum için bu Arasta Projesinin yanında ben hiçbir zaman yer almadım.” Diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Meclisinde Gündem Arasta

Korkuteli Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı bu ay beklenenin aksine oldukça uzun ve karşılık atışmaların yaşandığı bir meclis oldu. Özellikle Arasta Projesinin tartışıldığı mecliste adeta eski defterler tek tek açıldı. Eski Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’in yaptığı Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi yıkımında olduğu gibi yapım aşaması’da ilçe gündemini meşgul etmeye devam ediyor.  Temmuz Meclisinin dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerinin Arasta ile ilgili söyledikleri hafızalara bir kez daha kazındı.                      

SENEKÇİ: NEDEN TESLİM ALMIYORUZ?

Ak Parti Grup Sözcüsü İsmet Senekçi’nin Korkuteli belediye Başkanı Saniye Caran’a; “Size bir sorum olacak şahsım ve partim adına şimdi bu Arasta yapıldı tarihi vardı tarihi geçti diye biliyorum teslim tarihini şu anda ne durumdadır? Neden teslim almıyoruz, inşaat bitmedi mi? Bitmeyen yerleri mi var çünkü biz içine girip bakmıyoruz. Dışarıdan baktığımıza göre çevre düzenlemesi bitti, seçimden önce açılışı yapıldı. Ama bir teslim almama var şu anda. Bununla ilgili bilgi almak istiyoruz.” Dedi.

NEDEN UCUBE OLARAK NİTELENDİRİLDİ BİLMİYORUZ

CHP Grup Sözcüsü Celal Koç ise konuşmasında;  “İlçemizin son dönemde çok meşhur bir kelimesi var dillere pelesenk olan, herkesin kafasını karıştıran herkesin acaba bu kelime yoksa yanlış mı yoksa Milliyetçi Hareket Partisinin İlçe Başkanı olan Sayın Medine Yapılmışev’in siyasi tecrübesini asla eleştirmeyiz. Bir seçim dönemi geçirdik dostça geçmesini ümit ettiğimiz.  Geldiğimiz noktada bize söylenen muhalefet görevini halk bize tevdi etti bizde bunu layığı ile yapacağımızı ifade ediyoruz demişti. Bizce muhalefetlik şudur muhalefet yapıcı bir şekilde Korkuteli’ne bir şey kazandırılacaksa Korkuteli’nin yararına olan her şeye destek vermektir. Kamuoyu bilgilendirilsin diye tutarsızca altına bir şey olmadan bir çözüm önerisi ile gelmeden sadece soru sormak değildir. Aklına her geleni sosyal medya üzerinden sormak değildir. Halkı galeyana getirmek değildir. 25 yıldır biz bu belediyeyi yönetiyoruz bakın bunlar böyle daha iyi olur gelin istişare edelim deyin eğer biz bunu dinlemiyorsak o zaman bizde art niyet arayabilirsiniz. Mesela son zamanlarda bir ucube kelimesi var hepimiz buna şahit olduk. Yani biz anlayamadığımız için hala neden bu kelime kullanıldı neden ucube olarak nitelendirildi bilmiyoruz.” Diye konuştu.

UCUBE DİYE NİTELENDİRİLMİŞ OLAN PROJENİN BAŞLANGIÇ AŞAMASI BÖYLE BAŞLAMIŞ

CHP’li Koç ardından sosyal medya hesabından MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev’in Arasta Projesi ile ilgili daha önce yaptığı paylaşımları ve fotoğrafları paylaşarak, çünkü anlayamadığımız taraf şu; burada ucube diye nitelendirilmiş olan projenin başlangıç aşaması böyle başlamış.” Dedi. Ucubede kelime anlamı olarak bizim Türkçemizde şaşılacak kadar kötü olan çok acayip bir şey anlamına gelmekte. Yani şimdi biz artık açıklama yapma konusunda bazen zorlanıyoruz çünkü biz Medine Hanımı bu güne kadar burada saygımızdan dolayı çokta cevap vermiyorduk ama bundan sonrada en son cevabımız bu olsun çünkü biliyorsunuz yeri geldi başkanımız eş başkanlıkla suçlandı. Yeri geldi bu Arasta konusuyla ilgili başından sonuna kadar haberdar olduğu bir projeye ucube gibi şehrin ortasında olan bu yapı diye ifade edildi. Yani tutarsızlık bir çelişki biz bu konuyu anlamlandıramıyoruz. Arasta konusu ile ilgili teknik bilgileri tekrardan ulaşırız.  

ARASTA PROJESİ İLE İLGİLİ TEKNİK ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTE

Birde fotoğraf karesine bizim dikkatimizi çeken bir şey var. Yani bu fotoğraf karesinde ilçemizin siyasetçileri, seçilmişleri ve kurum amirleri var.  Ama bakın bu fotoğrafta Suat Hocam’da var sadece dışardan yani Medine Başkanımız ve Suat Hocamızla birlikte. Yani Suat Hocam hangi sıfatla hangi görevle hangi görevlendirmeyle bulunuyor diye sormayacağım. Aksine Suat Hocamı tebrik ediyorum İlçeme yapılacak bir şeye katkıda bulunduğu için teşekkür ediyorum. Ama biz yan yana bulundukları için biz eş başkanlık bir durum sezmiyoruz buradan Kesinlikle bir dayanışma ilçemizin menfaatine bir kare olarak nitelendiriyoruz ve bu fotoğrafın tarihi 5 Aralık 2020. 4 yıldır hiç kimse size bu konuyla ilgili siz eş Başkan mıydınız Arasta Projesi yapılırken her şeyden haberiniz vardı Suat Hocamda oradaydı diye bir şey sormadı. Ben Suat hocama hepiniz nezdinde teşekkür ediyorum. Bu karenin içinde yer alıp eşine destek verdiği için. Onun dışında Arasta Projesi ile ilgili teknik çalışmalar devam etmekte. Arasta Projesi ile ilgili müteahhit anlaşması ile ilgili belediyemize nelerin verildiğini hak sahiplerine nelerin verildiğini ve müteahhidin neler aldığını biz müteahhit sözleşmesini inceledik. Bir önceki başkanımızın söylediği ile müteahhit sözleşmesine göre aynı. Sadece teknik incelemelerde metre kareleri hak sahiplerinde bir hak yenmiş mi yenmemiş mi, gibi durumlarla ilgili bizi aştığı için teknik olarak bu konulara vakıf olmadığımız için Belediyemizin teknik ekipleri bu konuya incelemeye devam etmektedir. Ve kamuoyu bu konuda dilendiği zaman bilgilendirilecektir.” Diye konuştu. 

GÖRÜŞMELER YAPILIRKEN PROJE ÇIKTIĞINDA PROJEYE KARŞIYDIK

Ak Parti Grup Sözcüsü İsmet Senekçi ise; “Cumhur İttifakıyız bu proje yapılırken bende meclis üyesiydim. Biz değişimin karşısında değildik değişimin her zaman yanındayız. Şimdi  tabi ki bu görüşmeler yapılırken proje çıktığında projeye karşıydık. Biliyorsunuz burası tek katlı yapılacak bir yerdi, Arastanın komplesi. Fakat Arastanın halkın daha çok olduğu yani kalan bölge ikinci etap dediğimiz bölgede halk istemedi yani imza vermedi. Bunun herhangi bir zorlamayla olmaması içinde biz ilçe başkanımızla birlikte gittiğimizde burayı biz böldürdük. Buranın yapılabilmesi ikinci etap alınabilmesi için belediyenin iki katlı dükkanlar dediğimiz oraları aldı. Belediyenin orada da hissesi dükkanı çok olduğu için orayı aldı diğer taraf kaldı. Bütün çalışmalar yapıldığında biz en son şunu koydurduk belediyenin hissesi çok olabilir ama yer sahipleri o iki katlı olan bölgede yer sahipleri imzası olmadan yapılamazı koydurduk. Tabi ki yer sahiplerine sen niye imza versin diyemeyiz. Yer sahipleri ilçe Başkanımız Kemal Sancaktarla beraberiz geldiler biz ne yapacağız diye. Biz Cumhur İttifakı ortağıyız biz aynen şunu söyledik; Arkadaşlar siz imza vermezseniz burası yapılmaz. Hiçbir sıkıntı olmaz. Elektriğimiz kesilecekmiş dediler yok Çevre ve Şehircilikte böyle bir şey olmaz, siz imza vermeyin dedik. Bizimle iki gün görüştüler tamam siz haklısınız imza vermeyelim dediklerinin ertesi günü imza verdiler.

BİZ KEPÇENİN ÜSTÜNE ÇIKTIK ENGEL OLMAYA ÇALIŞTIK

Şimdi belediyenin bir yönetimi var belediyenin bir arsası var Saniye Başkanımız dese ki ben böyle bir proje yapıyorum yapar geçer.  Milletin verdiği yetki ile böyle bir yetkisi var. Şimdi yer sahipleri imzayı verince Belediye burayı yapma hakkını kazanmış oluyor. Dolayısıyla bu projeye başlandı Bu projenin çok öncesine gelirsek Pazaryeri yıkılmasın diye kepçenin üstüne çıktığım için İlçe Başkanım Kemal Sancaktar, Hasan Can Caran, Yusuf Yıldız, Süleyman Uğurlu, Mesut Kurtoğlu biz bunun için çıktık  bu Pazar taşınsın yeni Pazar yeri yapılsın öyle taşınsın ondan sonra burası yıkılsın dedik. Burada biz kepçenin üstüne çıktık engel olmaya çalıştık derken ilçe yenilenmesin diye karşı değildik. Biz mecliste bunun için yetki verdik daha sonra verdiğim yetkiyi geri alan meclis üyelerinden biriyim ben.  Ben önceki dönem meclis üyelerinden biriyim ben daha sözleşmeyi görmedim. Şirketin içini bilmiyoruz, borcunu da bilmiyoruz. Bu belediyenin borcu 400 Milyon olmuş 1 Milyar olmuş fart etmez. Bugün baktığımızda personelin borcunu öderken zorlanıyor. Bu ilçede bir kaynak bulup belediyeyi rahatlatmamız gerekiyor.  Arasta projesinde çok değişiklik var.” dedi.  

SANCAKTAR:ARASTA PROJESİNİN YANINDA BEN HİÇBİR ZAMAN YER ALMADIM

Kendisine yöneltilen sorular üzerine Ak Parti Önceki Dönem İlçe Başkanı Kemal Sancaktar; “Bu projeyle alakalı süreçte başladığı günden itibaren ben değişime karşı hiçbir zaman olmadım. Ancak uygulamanın karşısında olduğum günden itibaren hep karşısındaydım Görev süresini de karşısında olarak bitirdim. Yani bu noktada her şeyimiz açık. Bu Arasta Projesinin yanında ben hiçbir zaman yer almadım. Ne açılışında oldum ne sonunda başlangıç noktasında yapımıyla alakalı sonuna kadar varım. Ama uygulamaların hiç birisini tasvip etmediğim için doğal olarak yine yokum, yine yokum.” Diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.