SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli’nde lise öğrencilerine taşıma engeli

Korkuteli’nin 19 mahallesinde 450 civarında lise öğrencisinin taşımalı eğitim kapsamından çıkarıldığını iddia eden Antalya Milletvekili Cavit Arı, yetkililerden lise öğrencilerinin tekrardan taşımalı eğitim kapsamına alınarak sorunun çözülmesini istedi. Arı; “Merkezde yurtlar var denilerek en yakını 4-5 km en uzağı 20-25 km mesafedeki mahallelerden gelen çocuklarımızın aile ortamından kopartılması doğru değildir. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden ve İlçe Kaymakamımızdan bu soruna derhal bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli’nde lise öğrencilerine taşıma engeli

DERHAL BİR ÇÖZÜM BULUNMASINI BEKLİYORUZ

Eğitimdeki en önemli sorunlarından birisinin taşımalı eğitim olduğunu söyleyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli ilçesindeki taşımalı eğitim sorununa dikkat çekti. CHP’li Arı, “Korkuteli’nde 19 mahallede bulunan lise öğrencileri taşımalı eğitim kapsamından çıkartılmış durumda. İmkanı olan aile çocuğunu belki özel servisle gönderebilir. Ya imkanı olmayan ne yapacak? Merkezde yurtlar var denilerek en yakını 4-5 km en uzağı 20-25 km mesafedeki mahallelerden gelen çocuklarımızın aile ortamından kopartılması doğru değildir. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden ve İlçe Kaymakamımızdan bu soruna derhal bir çözüm bulmasını bekliyoruz.  Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

MAĞDURİYETE YOL AÇACAKTIR
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli’nde ilkokul, ortaokul öğrencisinin taşımalı eğitimi aldığını ancak lise öğrencilerinin taşınmalı eğitim sisteminden çıkarıldığını ifade ederek, “ Yeni bir eğitim sürecine başladık. Gençlerimizi, çocuklarımızı, öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ayrıca ailelerine kolaylıklar diliyorum. Eğitim camiamızın neferleri öğretmenlerimize yeni eğitim döneminde idarecilerimize başarılar diliyorum. Korkuteli’nden tarafıma iletilen ciddi şikayetler vardı. Bunlardan en önemlisi taşımalı eğitim ile ilgili. Bildiğiniz gibi ülkemizde 1 Milyon 200 Bin Öğrencimiz taşınmakta. Esas olanın öğrencinin köyünde beldesinde eğitim görmesi ve biz bunu savunuyoruz. Ancak bununla birlikte Korkuteli’nde ilkokul ve ortaokul düzeyinde öğrencilerin tamamının taşımalı eğitim kapsamına alındığı ve merkeze taşındığını biliyoruz.  Ancak 19 mahallemizde lise öğrencilerinin merkeze taşınmaları kapsamından çıkarıldığı ifade edildi. Bu durum çocukların mağduriyetine yol açacaktır. Merkezde yurt var oralarda kalsın diyerek bu çocukların taşınmasından vazgeçildiğini doğru görmüyoruz.

 

YETKİLİLERE SESLENDİ

Çünkü içlerinde Korkuteli merkezden 3 km, 5 km, 10 km en uzağa belki de 20 km. olan mesafelerde çocukların taşınması akşam evlerinde ailesi ile aynı ortamda kalması doğru olandır. Lise öğrencilerinin taşınmaktan vazgeçilmesi bu çocukları mağdur edecektir. Ailelerinden uzaklaştıracaktır, parası olan veli belki de çocuğunu kendi  imkanıyla gönderecek olmayanda çocuğunu eğitimden  çekme durumuyla  karşı karşıya kalabilecektir. İşte bu durumda çocuklarımız eğitimden çekilmiş olacak. Bir taraftan da esnafımız mağdur olacak. Çünkü ona göre yatırımını yapmış aracını almış esnafta eksik öğrenci taşıdığı için mağdur olacak.  Ben buradan İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve İlçe Kaymakamımıza bu çocuklar adına seslenmek istiyorum. Lise öğrencilerinin 19 mahallede yer alan lise öğrencilerinin taşımalı eğitim kapsamına alınması ve bu çocuklarında taşınarak evinden alınarak tekrar evine bırakılması gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum. Aksi halde bu çocuklar eğitimden kopma durumuyla karşı karşıya kalabilir. Bu durumda çocukların mağduriyetine yol açacaktır.” Diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.